Alles over verzekeringen

Reisverzekering

De reisverzekering

De juiste koers?

Een toenemend aantal mensen sluit een reisverzekering af. Een reisverzekering is namelijk lang niet meer zo duur en het is, zeker als je wat vaker op pad gaat, geen overbodige luxe.
Van het vergoeden van gestolen of zoekgeraakte apparatuur tot een vergoeding wanneer je hele reis niet door kan gaan: Er is altijd wel een reisverzekering die je in kan dekken tegen de risico’s die je loopt.
Maar hoe weet je nu of je een goede reisverzekering hebt? Welk type reisverzekering is geschikt en hoe vind je de goedkoopste? We helpen je hier alvast in de goede richting.

Reisverzekeringen: soorten en maten

Schadeverzekeringen
Een standaard reisverzekering is een schadeverzekering. Dit houdt in, dat deze gericht is op het vergoeden van schade die ontstaat tijdens de reis. Afhankelijk van de specifieke reisverzekering die je afsluit, valt daar niet alleen een gestolen fotocamera onder maar bijvoorbeeld ook de kosten die je maakt wanneer je hotel niet aan bepaalde eisen voldoet en je een ander onderkomen moet zoeken.

Annuleringsverzekeringen
Een familielid dat ziek wordt, plotselinge problemen met school en werk of problemen op de vakantiebestemming: Er zijn tal van redenen waarom reizen soms op het laatste moment afgezegd moeten worden en meestal zijn de situaties waarin dat zich voordoet, op zichzelf al stressvol genoeg. Een goede annuleringsverzekering geeft je dan in ieder geval al wat gemoedsrust en je hoeft je niet óók nog eens zorgen te maken om het financiële plaatje.

Aflopende reisverzekering
Een aflopende reisverzekering sluit je af voor één enkele vakantie. Dit type reisverzekering is vooral geschikt voor een grote, verre reis. Dan wegen de voordelen namelijk al snel op tegen de kosten. Als je ieder jaar wel een keer op vakantie gaat of bijvoorbeeld wel eens een stedentripje boekt, dan is het wellicht voordeliger om uit te kijken naar een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering
Met een doorlopende reisverzekering heb je niet iedere keer dat je op reis gaat dezelfde rompslomp: je bent altijd verzekerd. Het is trouwens wel raadzaam om van tijd tot tijd even na te gaan of de dekking van je verzekering nog past bij je reisgedrag. Wellicht is een aanvullend pakket, of een andere aanbieder interessanter?

Hoe vind je de goedkoopste reisverzekering?

Om de goedkoopste reisverzekering te vinden, kun je het best eerst bedenken wat je allemaal verzekerd wilt hebben. Vervolgens kun je op verschillende vergelijkingssites terecht die je helpen alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Let er op dat een lage premie wel belangrijk is maar dat ook andere zaken meewegen. Ga na wat de voorwaarden zijn die de verzekeraar hanteert en probeer ook online zoveel mogelijk ervaringen van anderen te vinden met een bepaalde verzekeraar. Zo krijg je een goed beeld met welke verzekeraar je het beste in zee kunt gaan.
Ga voor je zelf ook even na of je goedkoper uit bent met een aflopende of met een doorlopende reisverzekering.

Wat zijn verzekeringen is powered by Wordpress | WordPress Themes